De trends van 2023 in de tegelwereld

Net zoals voor mode, meubels, kunst en auto’s, duiken er continu nieuwe trends op in de wereld van de tegels dankzij technologische vernieuwingen en andere tendensen op het vlak van interieurdesign.

 

Het universum van de tegel is zeer uitgebreid en biedt een ruime keuze in stijlen, materialen, formaten en kleuren. Er is een veelvoud aan opties, voor ieders smaak en voor elk type van binnenhuisinrichting. De mogelijkheden zijn ongelimiteerd om met tegels uw gepersonaliseerde unieke leefwereld te realiseren.

Hierbij wat inspiratie :

     

.  

 

 

Naast de tijdloze klassiekers zoals de imitatie van marmer of natuursteen, de mozaïeken alsook de hexagonale of metro-tegels, zien we nieuwe trends of het terugkomen van oude glorie. Ziehier enkele adviezen voor een moderne toets in uw decoratie :

• Keramische tegels in groot formaat : Keramische tegels in groot formaat worden steeds populairder door hun puur en modern uitzicht, maar zeker ook omdat ze het gevoel van een ruimte zonder voegen kunnen creëren.

• Tegels met reliëf : Reliëftegels kunnen textuur en diepte toevoegen aan uw realisatie ; dit kan dus een interessante keuze zijn voor zowel de vloer als de muur.

• Artisanale tegels : Artisanale tegels vinden vaak hun inspiratie in traditionele motieven en technieken die we in de geschiedenis van verschillende culturen over de hele wereld terugvinden, zoals zelliges, cementtegels, zeshoekige terracottategeltjes, enz. … Sinds enkele jaren houdt men ervan om dit unieke, onregelmatige en karaktervolle aspect in keramische tegels opnieuw tot leven te brengen.

• Houtimitatie : Hoewel het er zeer klassiek uitziet, is dit type tegels tegenwoordig zeer populair dankzij vernieuwende technologie die ervoor zorgt dat ze er natuurlijker uitzien dan echt parket ! Tegels in houtimitatie hebben het uitzicht en de textuur van hout, maar dan met de praktische voordelen van keramische tegels, zoals duurzaamheid en het gemakkelijk onderhoud.

• Spelen met kleur : Fel gekleurde tegels durven gebruiken geeft energie en enthousiasme aan uw interieur.

• Het uitzicht van beton : In traditionele betonkleur of anders gekleurd, tegels met het uitzicht van beton geven hoe dan ook een industriële en moderne toets aan uw kamer; ze zijn bovendien zeer duurzaam.

• Imitatie behangpapier : Deze tegels zijn veel praktischer en steviger dan behangpapier; tegels met geometrische figuren, bloemen of jungletaferelen zijn dan ook een absolute must dit jaar. Gebruik ze af en toe in een WC, aan het hoofdeinde van uw bed, in de inkomhal of in uw dressing, u zal zien dat deze tegels perfect zijn om uw muren te verfraaien.

 

Het is in elk geval belangrijk dat u rekening houdt met uw eigen stijl en voorkeuren vooraleer één of andere trend te volgen. Gebruik de decoratie-trends als inspiratie en voeg ze toe aan uw stijl en verwachtingen om zo tot een modern maar zeker ook persoonlijk interieur te komen.

 

astuces-sepretor-line.png

ONZE SPECIALE PAGINA STAAT VOL INSPIRERENDE ARTIKELEN EN WE ZIJN ALTIJD OP ZOEK NAAR NIEUWE IDEEËN OM UW TEGELS TE VERBETEREN EN U UP-TO-DATE TE HOUDEN.

astuces-sepretor-line.png

MEER
INFO

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE OVER ONZE PRODUCTEN OF VOOR TECHNISCHE ONDERSTEUNING.

ZOEKEN NAAR SCHOONHEID ZIT IN DE GENEN VAN DE MENS. BIJ QUADRUS VERSMELT DIT CREATIEVE INSTINCT MET PASSIE EN WORDT HET GECOMBINEERD MET DE ALLERLAATSTE PRODUCTIETECHNOLOGIE OM EEN NIEUW TYPE PRODUCT TOT LEVEN TE BRENGEN.

Contacteer ons

Passie

Capture-decran-2023-02-02-a-14.33.14-2.jpg